Laat de melk met de boter lauwwarm worden. Roer de bloem met het zout, suiker en de gist door elkaar.
Voeg al kloppend met de mixer het melkmengsel, de eidooiers en de citroenrasp toe. Blijf 15 minuten kloppen. Roer de rozijnen, oranjesnippers en sucade door het deeg. Vet een Charlottevorm (inhoud 1½ dl )in. Bekleed de vorm met bakpapier en vet dit ook in. Doe het deeg in de vorm en laat het op een warme plek, afgedekt 30 minuten rijzen. Bak de cake onderin een voorverwarmde oven van 160 graden in 1½ uur gaar en bruin.
Met zo‘n feestelijke strik eromheen is deze heerlijke Italiaanse vruchtencake een echt ‘lekker‘ cadeau!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |