Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Panettone (Italiaanse vruchtencake)

Aantal personen:

Ingrediënten

2½ dl melk
175 gr boter
600 gr gezeefde bloem
1 tl zout
150 gr suiker
2 zakjes gedroogde gist à 7 gr
6 eidooiers
rasp van 1 citroen
50 gr in stukjes gesneden oranjesnippers
200 gr rozijnen
50 gr sucade

Bereiden

Laat de melk met de boter lauwwarm worden. Roer de bloem met het zout, suiker en de gist door elkaar.
Voeg al kloppend met de mixer het melkmengsel, de eidooiers en de citroenrasp toe. Blijf 15 minuten kloppen. Roer de rozijnen, oranjesnippers en sucade door het deeg. Vet een Charlottevorm (inhoud 1½ dl )in. Bekleed de vorm met bakpapier en vet dit ook in. Doe het deeg in de vorm en laat het op een warme plek, afgedekt 30 minuten rijzen. Bak de cake onderin een voorverwarmde oven van 160 graden in 1½ uur gaar en bruin.

Met zo‘n feestelijke strik eromheen is deze heerlijke Italiaanse vruchtencake een echt ‘lekker‘ cadeau!

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kerststol met amandelen en spijs
Bospaddestoelen tompouce
Wafels om te bewaren (ca. 25 stuks)
Kersentaart
Pizza bianca met mascarpone

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes